Goldhead Music
Electronic Awakening

Electronic Awakening är en etnografisk dokumentär där regissören Andrew Johner lyfter slöjan på den andliga rörelsen som har utvecklats inom elektronisk dansmusik över hela världen och oavsett genre. I filmen möter vi ett flertal experter, visionärer och författare som utforskar området att elektronisk dansmusik är en sprituell teknik för att få tillgång till vårt högre medvetande. Det har tagit över 5 år att göra filmen och den är inspelad på events och festivaler så som Burning Man, Earthdance, LoveFest, Moontribe, Wicked, Shambhala och Boom Festival i Portugal.

Electronic Awakening tittar närmare på rave-kulturens utveckling, från stora kommersiella events till små sammankomster på avlägsna platser. I filmen får vi också en inblick i hjärnan och dess metafysiska kopplingar till montona rytmer och hur dessa kan skapa den känsla av enighet, “allt är ett” och frihet som miljontals människor, världen över, känner på dansgolvet…

Med världskända artister som Shpongle, The Crystal Method, Vibrasphere, Random Rab, Phutureprimitive, Androcell, Bird of Prey, Sheff, Jason Knight, Govinda, Gladkill, Desert Dwellers, Eastern Sun, Solar Fields, Grouch, Satsi och många fler får vi följa med på en resa i både den yttre och inre världen av elektronisk dansmusik…

Goldhead Music är innerligt stolta över att vara officiell representant i Sverige för denna fantastiska och vackra film!

Filmen kommer att ha visnigar runt om i landet under hösten och vintern 2012. Och det officiella släppdatumet på DVD är satt till 2012-12-12…

Vill du som privatperson eller företag ordna en egen visning av filmen i sin stad så går det bra att göra det. Kontakta oss för mer information så hjälper vi även till med att marknadsföra Er visning.

För att se var och när filmen visas i Sverige, gilla vår Facebook sida:  Klicka här 

Medverkande:

Daniel Pinchbeck: Journalist, och författare av “Breaking Open the Head”
Alex Grey: Världskänd visuell artist och konstnär
Terence McKenna: Författare av boken “True Hallucinations”
Ken Kesey: Författare och skapare av dom kända “Acid Tests” på 60-talet
Erik Davis: Författare av “Techgnosis”
Starhawk: Författare av “The Spiral Dance”, “The Fifth Sacred Thing”
Dr. Robin Sylvan: Författare av “Tranceformations”
Goa Gil: Världskänd pionjär av Goatrance
Mark Heley: Författare av “The Everything Guide to 2012”
Dr. Chiara Baldini: Forskare inom “Mythological Roots of EDM”
Dr. Anthony D’Andrea: Författare av “Global Nomads”
Garth: DJ och  medskapare av Wicked Sound
Fred Huston: Forskare till “Techno Tribal Underground”
Moontribe: Grundare

A.C. Johner

-Regissör / Producent

A.C. Johner är en kulturjournalist och dokumentärfilmare. Han har skrivit och publiserat ett flertal noveller, bland annat “A Concise History of Heaven and Earth” och “The Singularity”. Som journalist har han publiserat många artiklar relaterade till 2012, och håller just nu på att slutföra en bok om mysticismen inom den elektroniska dansmusik-kulturen. Han är också djupt dedikerad till att producera visuell och skriven etnografi som har att göra med det rådande paradigm-skiftet inom den mänskliga kulturen.

Julian Reyes

-Exekutiv Producent

Julian Reyes kreativa ådra präglas av en livslång inom konst, musik och teknologi. Julian är grundaren av bolaget Keyframe-Productions och en artist förmedlare samt event-promotor. Han har bland annat jobbat som representant för “Ultra Music Festival” i flera år och bidragit med ett flertal project på “Burning man”. Keyframe’s vision är att dela “Bay Area’s” (San Francisco, San José och Oakland) musik, globalt. Visionen är också att bidra till mångfald inom den internationella EDM-scenen.

Filmens Officiella Hemsida                     Filmens Officiella Facebooksida

Trailer – Längre version: