Goldhead Music
Om oss

Goldhead Music grundades 1994 och har fokus på elektronisk dansmusik från hela världen och i alla dess former.

Bolaget har såväl egna artister som licensierad musik och är mest känt för sina “Destination Goa” samlingar på sin underetikett Why Not Records. Även Svek (house) var en av underetiketterna som fick mycket stor uppmärksamhet världen över med artister som Jesper Dahlbäck, Stephan-G, Alexi Delano, Cari Lekebusch, Adam Beyer och många fler. Svenska Miranda (Goa-Trance) var också en artist vi signade till vårt stall av artister och som visade sig skulle bli mycket framgångsrik.

Vi jobbar även med exklusiv distribution av andra skivbolags musik för den skandinaviska marknaden. Bolaget har exklusivt för skandinavien distribuerat bla: Flying Rhino, TIP Records, Twisted Records, Phantasm, Transient, Platipus, 3D-Vision, Dragonfly, Phonokol, Slip ‘n’ Slide, Spirit Zone, Spiral Trax och många, många fler.

Den mest framgångsrika gruppen i det licensierade stallet var Astral Projection som genom sina låtar “Mahadeva” och “People Can Fly” bla, banade väg för hel Goa-Trancen världen över.

Under 10 års tid, från mitten av 90-talet, var Goldhead Music den ledande musikdistributören inom elektronisk dansmusik och då framförallt inom Goa-/Psy-Trance. Skandinavien byggdes upp till att bli världens 3e största marknad för Goa-Trance och vi hade vid flera tillfällen våra samlingar uppe på den Svenska topplistan över samlingsskivor.

I början på 2000-talet, i efterdyningarna av Napster och hela Internet-explosionen så lades Goldhead Music precis som så många andra skivbolag, på is.

Men nu är vi tillbaka, för att återigen sätta Sverige på kartan som ett av dom ledande länderna för elektronisk dansmusik! Och även denna gång kommer vi att både distribuera andra skivbolag såväl som att göra egna produktioner. Det slutar dock inte där… Vi kommer även att satsa på att höja hela kulturens status genom att göra egna events. Vi vill hjälpa till att få bort kulturens smutsiga och oförtjänta stämpel genom att ta hit föreläsare, konstnärer, filmer, DJ’s och musiker från alla världens hörn.

Goldhead Music drivs idag av Robert Jarnroth och Ian Colven.

Så håll utkik efter oss… Vi är här för att göra skillnad!